fredag, juli 15, 2005
Noble Road Blend pt. I
Ett nytt vin är fött! Eller, ett nytt vin har... kommit till, kanske jag ska säga, jag vet inte hur man översätter "concieved" riktigt bra... Jaja, det väntar just nu på att födas iallafall. Noble Road Blend är en variant av Vinlands Australian Blend. Den första generationen Noble Road Blend sattes alltså idag, fredag, och beräknas se dagens ljus på tisdag eller senast onsdag, tack vare den snabba jästen. Dock finns det en del faror på vägen, till exempel det faktum att jag är lat och inte orkade vänta på att temperaturen skulle sjunka till runt 23 grader utan hade i jästen vid runt 30. Jag tror nog den ska klara av det, det är en modig liten jäst. Dessutom verkade sockerhalten löjligt låg så om det verkar jobbigt för den på säg, söndag, får jag nog stoppa i lite extra socker. Men det gör jag så gärna så. Noble Road Blend är speciellt framtagen för Hattasjön -05 och bubblade för övrigt igång här alldeles nyss så min skrivare blev alldeles blöt. Ett gott tecken!
Angående etiketten kan jag glatt meddela att tavlan i bakgrunden heter The Sin-le-Noble Road near Douai och är målad av Jean-Baptiste Camille Corot 1873. (Jag gjorde inte alls en bildsökning på 'noble road' på Google, nej då...) Den hänger på Louvren till och med!
Tss. Inte ens när jag gör ett australiskt vin kan jag låta bli att bli lite fransk... Vilket för mig in på mitt nästa projekt, som kommer att heta Chateau Aucune Douleur (Jusqu'à Demain) och säkert kommer att bubbla här om ett par veckor. (Jag är mer än en smula nöjd med namnet, måste jag säga...)
På en annan not kan jag meddela att Den Nya Katten inte heter så längre, utan Homer, "för att han är gul och äter vadsomhelst" som motiveringen löd. Det är ett jättebra namn men jag har ju svårt för att kalla saker för vad de egentligen heter, så kommer den nog att bli kallad "Nya Katten" alt. "Du Lille" ett tag till. Jag vet inte när jag kallade Smulan för just Smulan senast, eller Erica för Erica för den delen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar